Putrenovatie

Smit is opgericht in 1958 en was het eerste polyesterbedrijf van Nederland. 

Door jarenlange ervaring met grondstoffen en verwerkingstechnieken op het gebied van composiet (zie de website van Smit Composite BV) zijn wij in 2015 tot een uniek product gekomen; het renoveren van rioolputten. Een duurzame, snelle en innovatieve methode waar inmiddels een Nederlands Octrooi op gevestigd is en waar de aanvraag voor Octrooi in Europa loopt. Sindsdien plaatsen wij onder de naam Putrenovatie.nl composiet rioolputten in heel Nederland. 

Voordelen van 3D-S putrenovatie

  • Put in put zonder graven dus minimale overlast voor omgeving
  • Plaatsing in slechts 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • Levensduur van 50 jaar
  • Waterdicht
  • Constructief
  • Chemisch resistent
  • Stopt de aantasting van H2S
  • Geen wortelingroei

 

Een waterdichte, chemisch resistente composiet put wordt in de bestaande put geplaatst. In de eigen fabriek wordt het proces voorbereid en op locatie renoveren we de put in één dag. Dit zorgt voor minimale overlast voor de omgeving.

Het beton wordt aangetast door het mechanisme dat bekend staat als Biogene Zwavelzuur Aantasting (BZA). Het proces loopt kort als volgt: Sulfaat in het rioolwater wordt bij gebrek aan zuurstof gereduceerd door bacteriën tot sulfide. Dit gaat als zwavelwaterstof via de atmosfeer over naar de condenslaag op het bovenste deel van de buiswand. Bacteriën zoals de Thiobacillus oxideren het sulfide tot zwavelzuur. Het zwavelzuur lost het cement op en het beton verliest haar samenhang. Onder voor het proces gunstige omstandigheden kan deze aantasting een materiaalverlies van vele millimeters per jaar veroorzaken. Nadat een rioolput gerenoveerd is met 3D-S composiet putrenovatie techniek, stopt deze aantasting. 

Het renoveren van rioolputten blijkt een lastige en tijdrovende klus. De putten zijn divers van vorm, ze zijn opgemetseld of van aangetast beton. Tot nu toe worden de meeste putten gerenoveerd door ze te voorzien van een betonnen coating. Deze beschermlaag hecht vaak slecht waardoor de gewenste levensduur niet wordt gehaald. Daarbij duurt de renovatie vaak dagen. Dit alles zorgt ervoor dat er tot nu toe geen bevredigende oplossing is voor de renovatie van rioolputten met de gewenste levensduur.

Met bijna 60 jaar ervaring in het verwerken van composiet heeft Smit aan de wieg gestaan van de polyesterontwikkeling. Inmiddels is Putrenovatie.nl uitgegroeid tot een duurzame partner die zich richt op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van de putrenovatie.

 

 

 

 

 

 

contact

Putrenovatie.nl
Pascalstraat 8
1446 TX Purmerend
Nederland

 +31 (0)299 - 820 009
 info@putrenovatie.nl

Putrenovatie.nl voor het renoveren van rioolputten in 1 dag zonder te graven. Een waterdichte, chemisch resistente composiet put wordt aangebracht. Deze “Put-in-Put” oplossing zorgt voor een onderhoudsvrije periode van minimaal 25 jaar. Ook interesse? Neem dan contact op met Putrenovatie.nl